Så kommer du igång med träningen

Att ta det där avgörande steget och koma igång med träningen är inte alltid så lätt. Inte sällan prioriteras annat och någon träning blir inte av alls. Några steg på vägen för att komma igång med träning och därmed få en bättre hälsa är:

Träna med en kompis

Det är lättare att komma igång och roligare att träna när man är två. Dessutom får man ”stå till svars” för någon om man hoppar över ett träningspass

Sätt upp mål med belöningar

Sätt upp ett tydligt mål med träningen. Det kan vara att gå ner i vikt, att kunna springa på en vis tid eller något liknande. Ett bra sätt är även att sätta upp delmål så att ”resan” inte känns så lång. Var generös och belöna dig när delmålen nås.

Personlig tränare

En av de allra bästa vägarna till att träning ska bli av (och bli effektiv) är att anlita en personlig tränare. Visst kostar det lite extra men det är verkligen en ”boost” i träningen. Dessutom får man komma ihåg att med den personliga tränaren kommer träningen till stor sannolikhet igång. När det sedan är en vana att träna behövs vanligtvis inte stödet längre.

Börja med små steg

Klarar du av att gå en promenad på 10 minuter varannan dag? För många låter det som ett så litet mål att de inte ens antar utmaningen. Men det är de små stegen som gör att man kommer igång med träning som man sedan även fortsätter med. Vad säger att dessa 10 minuter inte blir 20 minuter efter några veckor och så vidare.